1 Nisan 2013 Pazartesi

GRİNİN ELLİ TONU




Aylardır sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde liste başı olan bu kitabı nihayet bitirdim.Herkes 2-3 günde bitirmiş ben neredeyse bir aydır okuyorum. Yoğun cinsellik hatta zaman zaman pornoya kaçan ögeler taşıyan bu roman niye uzun süredir liste başı bir anlam veremiyorum. Hani sadece Türkiye'de olsa cinsellik konusunda sıkıntıları olan bir millet olduğumuzdan normal karşılanabilir ama ABD gibi, İngiltere gibi  dünyanın birçok çağdaş ülkesinde de en çok okunanların başında. Üçlü bir seri ben diğer ikisini okumayacağım.










Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı... Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak!

Edebiyat ögrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Grey'le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ana'nın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır...

Grey'in sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğrayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen -çokuluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır- Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christian'ın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder. 
(Tanıtım Bülteninden)
Türkçe (Orijinal Dili:İngilizce)
576 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 21 cm 
İstanbul, 2013, 4. Basım
ISBN : 9786055289836
Editör : Aycan AkZeynep Tür


10 yorum:

  1. İlhan bey bu tür şeyleri gerçekten okuyamıyorum, izleyemiyorum, ama seks satar derler çok doğru dünyada bu kadar satmasını başka türlü açıklayamayız herhalde:) ama yazan zengin olmuştur şansa bak:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla bende zor bitirdim.hani başladığım bir kitabı yarıda bırakınca bu sefer soğukluk geliyor bir müddet kitap okuyamıyorum. Yazan hem de bir bayan evet köşeyi dönmüştür. :))

      Sil
  2. Acaba sonunda bir ders mi çıkacak bütün bunlardan diye bekliyorsun, nafile.

    YanıtlaSil
  3. Bende kitabı okuyamadım. Kendimi zorluyorum ama insanların 2 günde okuduğu kitap araya başka kitaplar aldığım için 2 aydan fazladır elimde fakat okuyanlar diğer devam eden kitaplarda konunund değişip farklı bir boyut aldığını söyledikleri için zorda olsa belki daha sonra bir şans verebilirim. Kitap piyasasınında tüm diğer ticari mallara dönmüş olması çok acı bugün D&R da bu kitap tarzında en az 5 kitap gördüm hepside seri çok yazık

    İyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne yazık ki öyle bir akım başladı kitap piyasasında. Dediğiniz gibi bütün büyük kitapçılar bunlarla dolu. Yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bahsettiğiniz serinin İngilizce orjinalini okudum, itiraf edeyim birinci cildin tamamını diğer iki cildiyse atlaya atlaya okudum. Sonunda bir ders çıktığı yok aslında. Neden bu kadar popüler olduğunu ben de merak ettim, bence gayet sıradan bir kitap, ama sanırım kadınlar ve erkekler açısından karşı cinste bulmayı hayal ettikleri özellikleri vurguladığı için yani bir nevi insanlara "hayal"lerini yaşattığı için hit yapmış olabilir. Bir yanda zengin, yakışıklı, cinsel açıdan durmayan bir adam, diğer yanda güzel, masum ve aşık bir kadın. okumayacağınızı yazmışsınız ama bence seriyi tamamlayın ve hikayenin ne kadar basit bittiğini görün derim. Tıpkı hayatlarımız gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyosunuz ama aynı temayı işleyen yüzlerce yerli yabancı film, kitap var. bence tamamen yoğun cinsel ögelerinden dolayı hit oldu. Gene de srinin kalanını okumayı düşünmüyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. Merhaba! Benim de merak ettigim bir romandi. Sanirim listede bayagi gerilere atmaliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunda acaba ne olacak diye merak ediyor insan ama sonu da ilginç değil. Okunmasa da bir şey kaybedilmez. teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil