8 Nisan 2013 Pazartesi

GÖLGESİZLERİN TUTKULU DANSI - TESS GERRITSEN






Kitabın ilk 50 sayfasını büyük bir hayal kırıklığı içinde okudum. Tess Gerrıtsen'in alıştığımız tarzının çok dışındaydı ve çeviri hataları yüzünden olayları ve şahısları anlamakta güçlük çekiliyordu. Ama sonra müthiş bir macera ve aşk da girince işin içine kitabı elimden bırakamadım.

Aynı zamanda aynı yere giren iki kişi. Olay hırsızlık gibi görünse de amaçları farklı ikisininde ve orada karşılaşıyorlar. Sonra kesişen bu yolda heyecan verici  olaylar birbirini takip ediyor. İkisi de aslında suçsuz olduklarını ispatlamaya çalışırken komplolar, trajik olaylar ve bunlarla beraber süregelen bir aşk hikayesi. Okumanızı tavsiye ediyorum. Tess Gerrıtsen'i çok seveceksiniz.








Kimi zaman benzerlikler, kimi zaman da zıtlıklar bizleri birleştirendir. Tess Gerritsen severler nefes kesici bir macera ve tutkuyla karşı karşıya...
-Romantic Times-

Tesadüf eseri aynı anda, aynı yerde farklı amaçlarla bulunan iki gölgesiz...Servet değerindeki sanat eserleriyle yüklü olduğu söylenen bir gemi ve gemideki masum insanların katledilişi... Eski sevgilinin âşığına yazdığı mektuplar... Kazanç elde etmek için her yolu mubah gören bir adam...

Tüm bu karmaşaların ortasında kaderin bir araya getirdiği iki yabancı, masumiyetlerini ispat etmeye çabalarken bizleri komplo,trajedi ve tutkulu bir aşkın içine çekerek, heyecan dolu bir maceraya sürüklüyor.

Tıbbi gerilim romanlarının ustası Tess Gerritsen, Gölgesizlerin Tutkulu Dansı'nda sağlam karakterler yaratmadaki başarısını bir kez daha ortaya koyuyor.
-Booklist-

Heyecanı her zaman zirvede tutmayı başaran Tess Gerritsen, sizleri karşı konulmaz bir serüvene çekiyor. Bu kitabı okurken gölgesizlerin peşine takılmamak imkânsız.
-Publishers Weekly-

Gölgesizlerin Tutkulu Dansı'nda sırların, ölümlerin, gözü dönmüş insanların içinde kendi masumiyetlerini ortaya çıkarmanın peşinde olan kahramanlar, okuyucuları heyecan dolu bir maceraya sürüklerken, romantizmin sınırlarını zorluyorlar.
-The Times-
(Tanıtım Bülteninden)



4 yorum:

  1. Yaa ben bu kitabı çok merak ediyorum!! Başta olumsuz yorumlarını görünce dedim amannn bu Tess naptı falan sonra devamını okuyunca içim rahatladı. Her herlükarda ben tess okuycam :)))

    YanıtlaSil
  2. İlk başlarda Tess tarzının dışında olması acaba kitap hayalkırıklığı mı diye düşündürüyor ama bence çevirmen toparlamış kendini gittikçe güzelleşti. Oku tavsiye ederim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bu yazarın kızım takipçisi. O, yazarın hiç bir kitabını kaçırmıyor. Ben de okumak istiyorum ama maalesef bir türlü yazarı okumaya başlayamadım :(
    Keyifli okumalar ve de bol yazmalı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tess, insanları kitaplarına bağımlı yapmayı çok iyi başarıyor. Bu kitap da öyle. devamlı artan bir ivme ile nasıl okuyup bitirdiğinizi anlamıyorsunuz. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil