8 Aralık 2013 Pazar

BOB'UN DÜNYASI - JAMES BOWEN



Sokak kedisi Bob'u buradan paylaşmıştım. Özellikle kedisi olanların ve kedi sevenlerin mutlaka okuması gereken bir kitaptı. Beklenmedik bir şekilde James Bowen ikincisini de çıkarttı. Bob'un Dünyası ilk kitaptan da güzel. Sadece Bob'u değil, kediler hakkında da çoğumuzun bilmediği ilginç bilgiler var. Örneğin kediler sahiplerinin hasta olan yerlerine ağızlarını dayar ve nefesleriyle şifa verirlermiş. Bu kitabı paylaşmadan önce oğlum Tunca'nın kedisini tanıtmak istiyorum size.








4 aylık bir Van kedisi ama sağır. :(( Kedilerin sağır olması çok kötüymüş. Düşünün kedilerin en korktukları şey elektrik süpürgesi bu kedi için çok sevdiği bir oyuncak. Ev süpürülürken süpürgenin üstünde. Veya bardak kırıyor ama ses duymadığı için korkmuyor bunu oyun zannediyor. Tunca bir seyahatinde kısa süreliğine bize getirdi, yukarıdaki fotograf bizim kütüphane içinde konuşlanmış halini gösteriyor. Tunca çocuğu gibi bakıyor, evini bile onun en rahat edeceği şekilde düzenledi. Neyse biz gelelim konumuza yani Bob'a.






Bir kere okuduğum yabancı yazar kitapları içinde çevirisi en güzel olanlardan biri. Biliyorsunuz çeviri çok önemli o kitabı sevebilmeniz için.







James kendi gerçek öyküsünü de yazmış kitapta. Uzun süre uyuşturucu bağımlısı olarak yaşamış, bu süreçte bu insanların başvurduğu her pis yola girmiş. Ama tedavi görüyor ve büyük bir azimle mücadele ediyor. Tabii bu konuda en büyük yardımcısı Bob.








Bu arada bir dergide satış elemanı olarak çalışırken birçok sorunlar yaşıyor. Aynı zamanda Bob'la metro girişlerinde müzik yapıyorlar, Bob sayesinde çok para kazandığı zamanlar da oluyor. Bu arada kitabı yazmaya başlıyor. Kitabın basılmasına kadar ki süreçte karşısına birçok engel çıkıyor ama hepsinin üstesinden geliyorlar. İnsanın elinden bırakamadığı kitaplar vardır ya bu da onlardan biri. Hele kedilerle aranız iyiyse mutlaka bir tane edinin ve kah tebessüm ederek kah duygulanarak okuyun.

Sokak Kedisi Bob'un macerası devam ediyor!

"Bob'la tanışmadan önce dünya gözüme haşin, kalpsiz ve evet, umutsuz bir yer gibi görünürdü. Onun gözlerinden görmeyi öğrendiğim dünyaysa bambaşka bir yer. Bir zamanlar bir günü diğerinden ayıramazdım. Oysa şimdi her birini neşeyle karşılıyorum. Hayatımda hiç olmadığım kadar mutlu, sağlıklı ve başarılıyım."

Sokak Kedisi Bob ile James Bowen'ın tanışma hikâyesini okuduğumuz ilk kitapta yazar, hayata yeniden tutunmanın yollarını arıyordu. Yeni arkadaşı Bob ise, en yakın dostuna sadakat, güven ve mutluluktan geçen yolları gösteriyordu.

Bob'un Dünyası'nda, birbirlerinin koruyucu meleği olan bu iki dost yine yan yana ve en tehlikeli zamanlarda bile hayatın zorluklarına göğüs germeyi başarıyorlar.

Tıpkı Sokak Kedisi Bob'da olduğu gibi, Bob'un Dünyası'nda da gözyaşlarınızı tutamayacaksınız! Unutmayın; bu sayfalarda anlatılanlar gerçek!
(Tanıtım Bülteninden)

Türkçe (Orijinal Dili:İngilizce)
248 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 21 cm 
İstanbul, 2013
ISBN : 9786056370885
Yayına Hazırlayan : Aylin Karagöz
Çeviri : Seda Çıngay


10 yorum:

  1. Kedinize bayıldım. İsmi nedir? Van kedilerinde görülen genel bir durum sağırlık. Daha çok yazı beklentim oluştu birden kedinizle ilgili. Devamı gelir umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlumunkedisi adı Matilda. daha çok ilginç fotografları var paylaşırım bir ara. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. Bunu duymuştum ama okumadım. :)

    Ne şirin bir kedi. :)

    YanıtlaSil
  3. Tunca nin kedisi coook guzel masallah..cocukken 9 kedimiz vardi evin icinde ama simdi iki lizard dan baska sey yok..cok mesuliyet ama James Bowen aldiracak bana bir kedi sonunda:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tunca'nın kedisi Bobun önüne geçti. :)) Kediyi alda lizardları 5 dakikada halletsin. :)) Teşekkürler yorum için.

      Sil
  4. TUNCA'Y I ÇOK İYİ ANLIYORUM BENİM KEDİM DE ÇOK KIYMETLİ
    BU ARADA ŞİFA ÖZELLİKLERİNİ DUYMUŞTUM
    TEVEKKELİ BİZİM KARAMEL HEP AYAKLARIMIN ÜSTÜNDE YATIYOR
    ZAVALLIM NE KADAR YATSA NAFİLE
    HER NEYSE KİTAP İLGİMİ ÇEKTİ
    ALAYIM BARİ
    TEŞEKKÜRLER TANITIMLAR İÇİN

    YanıtlaSil
  5. Başka yerlerde de okumuştum şifa özelliklerini. Bie kedi sahibi olarak mutlaka okumalısın. Teşekkür yoruma.

    YanıtlaSil
  6. Efem çok güzel bir kedi, ben oldum olası pek severim ama çoğu insan evde kedi görünce çok şaşırıyor, iguana değil ki, kedi sonuçta, paleotik çağdan bu yana bu kedi insanla birlikte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köpek had tamam da ben de kediden korkanlara bir anlam veremiyorum. Durduk yerde insana saldırdığı görülmüş şey mi? Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil