28 Mart 2013 Perşembe

KÜTÜPHANE HAFTASI





Bu hafta kütüphane haftası. Kitap okuma oranımız ülke olarak zaten  düşük bir de bilgisayar ve diğer teknoloji ürünleri girdi yaşamımıza iyice uzaklaştık kitaplardan. Ama bu özel haftada birçok etkinliğin haberleri çıktı basında, internette, bu tabi çok sevindirici. Ama gene de çok kişi bu haftanın "Kütüphane haftası" olduğunu bilmiyordur bile.












Merak ediyorum acaba ilköğretim okullarında bu haftadan bahsediliyor mu?  Etkinlikler yapılıyor mu?














Senede hiç olmazsa iki kez çocukları yukarıdaki fotografdaki gibi topluca kütüphaneye götürseler oranın kurallarını öğretseler, sessiz, huzurlu ortamda kitap okumanın zevkini alır minikler.












Bakın yukarıdaki ne kadar güzel bir etkinlik. Ama televizyonda, yazılı basında yeterince yer aldı mı acaba hiç zannetmiyorum.

Haftanız kutlu olsun. Bol okumalı günler olsun.

10 yorum:

  1. İlhan bey kütüphane denince ta çocukluğuma gittim...tüm çocukların kütüphane sevgisini tatmasını isterim ilkokuldaydım rahmetli babam masallar getirirdi Altın Yapan Kral'ı o kadar sevmiştim ki, günü gelip geri götürdüğü için tekrar aynı kitabı istemiştim:)bunu hiç unutmam. Öylece kütüphane ile tanıştım. Sonra emekli oldu, Üsküdar'a taşındık orada GEZİCİ KÜTÜPHANE gelirdi mavi renkli bir minibüs:)hala hatırlarım aman ne sevindik ne sevindik...kızkardeşim daha ilkokulda ikimiz için her hafta o gezici kütüphanenin yolunu gözlerdik..ayrıca Selimiye'de bir kütüphane vardı Nurten'ime sormak lazım hala duruyor mu bilmem oraya da üye olmuştuk her hafta iki çocuk kitabı, çocuk romanı alır gününde geri götürürdük..bu sayede kitap sevgisi artıyor...gezici kütüphane bilmem hala var mı Üsküdar'da? şimdiki hükümetin işine kütüphane gelmez onlar okuyan çocuk okuyan nesil istemezler namaz kılsın bilmeden Arapça okuduğunu anlamadan papağan olsun..sonra ben nasıl bilgisayarı tamire götürdüm iki kez götürdüğüm halde bir ....k anlamasın orada maaş alsın elalemin kul hakkını alsın haram olsun paralar! off çok doluyum bu konuda:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz yazınca hatırladım çok eskilerde kütüphaneden kitap alır, okuduktan sonra götürürdük. Önce üye olunurdu. Bir de lise yaşlarımda Üsküdar'da çok büyük ve güzel bir kütüphane vardı oraya giderdik. Gezici kütüphane hiç zannetmiyorum yoktur artık. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  2. YAZINIZI OKUYUNCA HEMEN KIZIMI YANIMA ÇAĞIRIP
    OKULDA KÜTÜPHANE HAFTASI İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILIP YAPILMADIĞINI SORDUM
    CEVAP
    KÜTÜPHANE HAFTASIMI?
    BİZİM OKULDA KÜTÜPHANE YOKKİ
    ORTAOKUL YILLARINDA ÇOK BÜYÜK KEYİF ALIRDIM KÜTÜPHANE YE GİTMEKDEN SONRADAN İHMAL ETTİK
    BENDE EN KISA ZAMANDA HALİÇDEKİ KADIN ESERLERİ KÜTÜPHANESİNE GİTMEK İSTİYORUM
    BU HAFTA DA BAHANESİ OLSUN BARİ
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bütün sorun okulda kütüphane olmaması. Halbuki çok zor bir olay değil. Okul aile birliğinden ( hala var mı acaba ) 2 gönüllü veli çıksa hallolur. Ama konken partileri daha cazip. :)) Yok şaka tabi aman. Bu hafta şerefine git kütüphaneye bence de hatta bir paylaşım yapsan oralardan ne güzel olur. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. 3. sınıf öğrencisi oğlum var,kütüphane haftası olduğunu bilmiyor,en üzücüsü ise ilk kütüphaneye üye olduğunda sevinen ve her iki günde bir merakla kitap okuyup götürüyordu,şimdi ise o heyecan da merakta yok malesef,işte bu noktada öğretmenlere çok iş düşüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi burada da görmek ne güzel. Evet sorsanız öğretmeninin bile haberi olmayabilir. :( Halbuki dediğiniz gibi kütüphaneler çocukların okuma alışkanlıkları için ne kadar önemli. Teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için.

      Sil
  4. kitaplarla ilgili bir blogunuz olduğunu yeni öğrendim, tebrik ediyorum sizi...
    kütüphane haftası ile ilgili hatırlatma yapmanız çok iyi olmuş, belki kulak dolgunluğu olur yeni nesillere.
    kütüphaneden kitap alıp okurduk, kitaplarda damgalanmış numaralar olurdu, gözüm gibi bakardım kitaplara, zararsız teslim etmek gerekirdi çünkü, taaa küçüklüğümden kalma bir alışkanlıktır; hiç kıvırmam sayfalarını, üstlerini karalamam, kitap koklamayı çok severim, bu nedenle şimdi yeni yeni yaygın hale gelen e-kitap olayını da hiç anlamıyorum, hiç bana göre değil...teknolojinin kitap okuma alışkanlığını engellediğine inanıyorum.

    bu konuyu hatırlattığınız için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Yemek bloğu kadar rağbet görmüyor maalesef kitap bloğum. :( Düşündürücü tabi. Evet bu alışkanlıklarınız hep eskiden kalma kütüphaneden kitap alma zamanlarından kalma. Bende e-kitap olayını hiç sevmiyorum. Dediğiniz gibi kitabın kokusunu hissetmek gerek. Yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Ne yazık ki önem verilmiyor yurdumun genelinde ,uzun yıllardır kitap okuma özendirilmediğinden.Az da olsa küçük büyük okuyanı görünce çok seviniyorum ,hele kütüphanelerde çocukları gördüğümde. Az da olsak varız burada ,her yerde kitap dostları ,selam olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem özendirilmiyor, hem de telefonlar, pcler falan çok geriletti bu okuma işini. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil