3 Mart 2013 Pazar

ELBET SABAH OLACAKTIR- HIFZI TOPUZ

 










Tevfik Fikret'in yaşamını, aşklarını, özgürlük sevdasını, arkadaşlarını, Abdülhamit'e karşı mücadelesini roman tadında anlatan ve bilmediğimiz birçok yeni şey öğrendiğimiz bir kitap.1822'de Sakız adasında çıkan bir isyan sonucunda gözleri önünde asılan babasına bakarak şok geçiren bir çocuğun torunudur Tevfik Fikret, yani rum asıllıdır. Sonra kadın ve çocuklarla beraber Türkiye'ye getirilmiş ve bir ailenin yanına verilmiştir. Galatasaray Lise'sini bitirip iş sahibi olunca Nazime hanımla evlenir ve Haluk adında bir çocukları olur. İçinden geçen bazı masum düşünceleri saymazsak eşine hep sadık kalmıştır. Oğlu Haluk'da yıllar sonra protestan rahibi olur.















Fikret, Abdülhamit'e  düşmandır çünkü babası sürgüne gönderilmiş ve orada ölmüştür. Aslında çok geçimli biri değildir. Hüseyin Cahit'le, Ahmet İhsan'la, Mehmet Akif'le küstür. Kitapta ayrıca Servet-i Fünun devrini ve ne zorluklarla yayınına devam ettiğini bütün açıklığıyla görüyoruz. Bence okunması gereken bir kitap çünkü  özgürlük için, vatan için nasıl kahramanca mücedele edildiğini anlıyoruz.

Remzi Kitabevi

11 yorum:

  1. Ünlülerin (magazin ünlüsü değil tabii)ünlü sanatçıların, ressamlar, besteciler, devlet adamları, yazarlar hayat öykülerini okumayı çok severim, bunu da alacağım. Teşekkürler İlhan bey..


    not: bu arada yapıcı bir eleştiri olarak, sayfanızın tasarımıyla ilgili bir rahatsızlığım var (görsel rahatsızlık)ama tabii ki benim naçizane görüşüm son karar sizin..açınca kitap listesi geliyor, esas yazınız sonra...altta kalıyor, önce yazınız gelse, kitap listesi altta olsa bence daha estetik olacak ama diyorum ya siz bilirsiniz...yani ukalalık olmasın

    YanıtlaSil
  2. Müjde hanım doğru ve olumlu eleştiriniz için çok teşekkür ederim. Hem yemek bloğum, hem de kitap bloğum yakında değişecek. Çok doğru tespit.

    YanıtlaSil
  3. Ilhan Mujde benden daha acik sozlu..bende hep diyorum bahsedeyim..son yayin basta olsun kitap listen altta ama bahsedemedim yanlis anlasilmasin diye..Mujde banada soz oldu:))
    Bu kitabi bende not ettim...sanirim guzel bir kitap..tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirilerinizi açıkca yapabilirsiniz. Yakında düzenleme yapılacak. Evet mutlaka oku. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Hıfzı Topuz 'u çok seviyorum ,en çok takip ettiğim yazarımdır.Bu kitabını da çok severek aldım ve okudum.Teşekkürler ne güzel tanıtım olmuş.Selamlar .

    YanıtlaSil
  5. Hıfzı Topuz nedense aklımda ağdalıyazat zor okunur diye kalmıştı. Ama hiç öyle değilmiş. Ben de çok sevdim bu kitabını en azından Tevfik Fikret hakkında yeni bir sürü şey öğrendim. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  6. Sayfan boyle cok iyi olmus:) Tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiriler gelince aceleyle değiştirdim. Daha sonra asıl değişim. Bir de erkek bloggerların sayfaları bayanların ki gibi rengarenk olamıyor. :))

      Sil
  7. I belіеve thіѕ іs amοng the
    such a lot important info for me. And i аm satisfied rеаding yοuг articlе.
    Ηoωever wаnt to remarκ on ѕοme gеnегal іssues, The site
    style іs wοnderful, the artiсles
    іs actually great : D. Gooԁ aсtіvity, chееrѕ

    Hеre is mу website: wedding dresses

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you for your comment. I'll visit your website.

      Sil
  8. ya bende de var bir türlü sıra gelmedi de okuyayım Hıfzı Topuz önemli adamlardan biri bence

    YanıtlaSil