27 Mart 2016 Pazar

TERS DÜZ - MERT OFLUOĞLU



 Mert , Kafadergi bloğunun yazarı uzun süredir tanıdığımız, ilgi ile takip ettiğimiz birisi. Kitabının çıkacağını ilk öğrendiğim zaman çok heyecenlanmış ve de çok sevinmiştim. Hatta teşvik etmek amaçlı baskı bile uygulamıştım ikide bir son durumu sorarak. Nihayet bir süre önce kitabı çıktı, d&r lara ilk geldiği günde hemen aldım ama o sırada Ahmet Ümit'in son romanına başlamak üzere olduğumdan kitabın okunmaya başlanması uzun bir süre aldı.





Burada Mert'i kutluyorum uzun zamandır bir kitabı iki günde bitirmemiştim. İki sene çıkmasını beklediğim Ahmat Ümit kitabını okurken resmen hayal kırıklığı yaşadım çünkü kendi tarzı dışında tamamen tarih anlatan bir kitap, tarihi de hiç sevmeyen biri olarak sevemedim o kitabı. Böyle olunca da neredeyse iki ay sürdü bitmesi. 







Hemen Mert'in kitabına başladım. O kadar sürükleyici bir polisiye ki elinizden bırakamıyorsunuz. Hele son kısımları tam bir heyecan kasırgası. Dediğim gibi iki günde bitti. Kitabın devamının yakında çıkacağı müjdesini de bloğunda öğrendim ve sabırsızlıkla bekliyorum.





Kitabın ana kahramanı olan Ece Trabzon'un Bozbalık köyünde doğmuştur. On yaşına geldiğinde üvey annesi yüzünden İstanbul'a teyzesinin yanına taşınır. Yıllar sonra artık tanınmış bir yazardır ve geçmişini tamamen unutmuştur. Ama amcasından aldığı babasının kayıp haberi bütün yaşamını altüst eder. Bozbalık''a babasını bulmak ümidiyle gider ve gerçeklerle yüzyüze gelir. Burada kardeşleriyle tanışır, birçok sır perdesinin içinde kalır. Romanın son kısmı müthiş heyecanlı. Mutlaka okumanızı öneriyorum.

Kitap Altın Bilek yayınlarından çıktı.

20 yorum:

  1. Bu kitabı alırken hakkında çok güzel şeyler duymuştum. Ve beklentimi fazlasıyla karşıladı. En kısa zaman da hikayenin devamını da bekliyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamı geliyor herhalde merakla bekliyoruz. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Çok teşekkür ediyorum! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim bu güzel kitap için.

      Sil
  3. Babası öldü diye yazmışsınız ama sanırım yanlışlıkla yazdınız. Babası kayboluyor bildiğiniz gibi. :)

    YanıtlaSil
  4. Benim de iki günde okuduğum bir kitaptı İlhan Bey, Mert'i sizin sayfanızdan bir kere daha kutlamış olalım, sevgileR:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla her türlü kutlanmayı hak ediyor Mert. İşte gencecik pırıl pırıl çağdaş bir Türk yazarı. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. ben de edinirsem okuyacağım gerçi bu cümlenin başında mutlaka yazması lazım da ne zamana kadar erteleyeceksem artık, saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka okumanı öneririm, hem de Mert'e destek şart genç ve ilerisi çok parlak bence. Teşekkür ederim yoruma.

      Sil
  6. ben bi akşamda bitirdim yaaa. hepimiz sevdik kitabı. ben ece hayranıyııım :) mert, Allah bilir daha neler yazacak yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende Mert2in yeni kitabını merakla bekliyorum. Yorumuna teşekkür.

      Sil
  7. İki ayda zor biten kitaba karşı 2 günde su gibi akıp biten kitap demek :) Maceralı ve polisiye içerikler sürükleyici oluyor. Almışken ikisini birden almalı. Genç kardeşimizi kutluyorum.
    Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarih seviyorsanız Ahmet Ümit kitabını mutlaka edinin ama Mert'n kitabını da alın pişman olmayacaksınız. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Aaa ne güzel bir haber. Darısı başıma tabi önce yarım bıraktığım hikayeleri tamamlayıp ondan sonra kitap çıkarmalıyım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben senden de kısa sürede bir kitap bekliyorum açıkcası. Yakışır da. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  9. Ne güzel başarılarının devamını dilerim. Bende en kısa zamanda alıp, okuyacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka oku çok seveceksin emin ol. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  10. AA çok sevindim Mert in adına. .uzun zamandır bloglardan uzağım. .keşke orada iken baksaydım sayfana:((( ama alırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süredir blogları unuttum bu gece girince bir sürü yorum gördüm ne güzel hele kitap bloğunda. Mert süper ya mutlaka oku. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil