24 Haziran 2013 Pazartesi

GEZİ KÜTÜPHANESİ




Gezi direnişinin üçüncü günü parkın içine bir kütüphane açıldı. Parkın içindeki diğer şeyler gibi burada da kitaplar ücretsizdi. Özellikle ilk günler hem halktan, hem de yayınevlerinden binlerce kitap geldi. Bu kitaplar ciddi bir çökme tehlikesi oluşturduğundan görevliler bir sürü kitabı yalvararak veriyorlardı. İşte o anlardan birinde bir yayınevinden gelen çocuk kitaplarından çok sayıda alıp mahallemizdeki çocuklara dağıttım. Gerçi çok sevinmelerine rağmen pek anlam veremediler ama olsun. :)) Herhalde mahallenin delisi demişlerdir. :))









Kütüphaneden bir görünüş. Görevli gençler gelen kitapları tasnif ederek yerleştiriyorlardı.








Başka bir görüntü. Son günlerde Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin de kütüphaneye kendi yazdığı ders kitaplarını getirdi aynı zamanda orada gençlere Matematik dersi verdi.




Benim oradan aldığım kitaplar. Özellikle "Bir Akdeniz Kedisinin Hatıraları" ve "Çarşı Ruh" ilginç kitaplar. Çarşı Ruh'ta son zamanların parlayan yıldızı Beşiktaş'ın taraftar gurubu çarşının kuruluşu, amaçları çok detaylı ve resimlerle anlatılıyor.




Bu artık kütüphanenin gelişmiş şekli. Gördüğünüz gibi raf ilaveleriyle ciddi bir boyuta ulaşmıştı. İnsan düşününce içi cız ediyor. Bari onu yıkmasalardı.

12 yorum:

  1. Kitapların yıkılması, yakılması Nazi filmlerini hatırlattı:( yazıklar olsun:( çocuklara kitapları hediye etmeniz çok iyi olmuş, kitap en iyi dosttur özellikle de çocukken:) çocukluğumu hatırlıyorum da en iyi dostum kitaplardı...çocukken kitap okumaktan bambaşka bir zevk alınıyor ya da ben öyleydim...umarım en azından bir çocuk sayenizde kitap kurdu olur çıkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba yakmayıp topladılar mı diye umutlanmak istiyorum. Çünkü cuma günü Taksim'de duran adamların önlerindeki polislerin önündeki masalarda yüzlerce kitap vardı. O gezi kütüphanesindeki kitaplar mı acaba? Keşke öyle olsa. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. Evet bende soracaktim sonra ne oldu diye yiktilar huh:( yazik cok yazik..kitaplar ne oldu???Umarim yakmadilar umarim dagittilar insanlara..
    Ilhan gezinin baslangicindan beri yaptigin tum paylasimlar icin cok tesekkur ediyorum bir kez daha..paylasim resimleri, kisa notlarin ve olaylari tam detayi ile-mumkun oldukca- vermen benim icin-bizler icin cok degerli idi bilesin..

    YanıtlaSil
  3. valla Taksim'e gidince Gezi'nin olduğu tarafa bakamıyorum. Ne güzellikler vardı orada. Güzel sözlerine ve yorumuna teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Kitap en değerli hazinemiz değil midir? Gezi'deki kütüphaneyi ve o kadar kitabın sonunu düşünmek bile istemiyorum. Sıkılan sudan çoğu kullanılamaz hale gelmiştir eminim, o hengamede kalanlar da telef olmuştur herhalde. Onlar da kurbanlarını böyle verdiler demek... Bence en güzel hediye kitaptır, çocuklar hiç bilmedikleri bir hikayeyle kendilerine hediye edilen o kitapları okuyup adam olsunlar dilerim, işte o zaman belki gelecek daha farklı şekillenir...

    YanıtlaSil
  5. Aslında son gün fazla kitap yoktu kütüphanede ben polisin yerinde olsam sambol olarak bırakırdım orayı. Çünkü orada her görüşe ait kitaplar vardı. Buna dini kitaplar da dahil. Teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil
  6. O kadar insanı yıkıp geçtiler ki burayıda aynı şekilde umursamamalarına çok şaşırmadım.Ama ne güzel bir görüntü,ne güzel bir sonuç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında önce de yazdığım gibi bir amirleri emir verseydi de o kütüphaneye dokunmasalardı herhalde asırlar boyu turistlerin bile ziyaret sembol bir yer olurdu. Ama nerede böyle düşünecek bir insan. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. Bende götürecekim kitap ama yıktı onlar yok ettiler :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazık oldu gerçekten. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Bende kitap götürdüm o kütüphaneye İlhan, şimdiki halini görünce çok üzülüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Valla ben Taksim'de " Gezi" nin olduğu tarafa bakamıyorum. Çok acı. Teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil