23 Mayıs 2013 Perşembe

KAN KOKUSU - TESS GERRITSEN

Ahmet Ümit'in yaz sonu çıkacak kitabını sabırsızlıkla beklerken, aynı tür yazan Tess Gerritsen'in Kan Gölü adlı kitabını nihayet okuyup bitirdim ve paylaşıyorum. Nihayet diyorum çünkü ilk bölümde çok karekter olması, olayların oradan oraya atlaması yavaş okumama sebep oldu ama sonradan bir sardı elimden bırakmadan okudum. Bu aksaklıkta çevirinin düzgün olmaması da etkili bence.





Kitap Martı Yayınları'ndan çıkmış, ilk baskısı ekim 2012. İlkin İnanç çevirmiş. Dozu gittikçe artan tam bir gerilim kitabı. Dr. Elliot'un kocası ölmüştür ve tek oğlu Noah'la Yaşamaktadır. Ama Noah'ın serseri yaşamı yüzünden bulundukları yeri bırakarak küçük bir kasabaya yerleşirler. Noah bu yeni yerde de rahat durmaz ve  birçok olaya karışır. Bu küçük kasabada garip şeyler olmaktadır. Gençler aniden saldırganlaşmakta ve bunun sonucunda ailelerini, öğretmenlerini öldürmeye varan olaylar meydana gelmektedir.Yapılan bütün tetkikler normal çıksa da Dr. Elliot, çocukların devamlı girdikleri gölde bir bakteriden şüphelenir. Bu kasabadaki polisiye olayların çokluğu Dr. Elliot ile polis şefi Lincoln arasında duygusal bir durum yaratır haliyle. :)) Bir takım entrikalar da giriyor işin içine ve ortaya müthiş bir gerilim romanı çıkıyor.


Bu arada Can Yayınları kitaplarının hemen hepsi (son çıkanlar hariç) D&R larda 5 tl. den satılıyor. Bir fırsat yaratın gidin yüzlerce kitap arasından mutlaka kendinize göre kitaplar bulacaksınız.



Benim bugün aldıklarım Dıane Haeger'in Yakut Yüzük, Nadeem Aslan'ın Kaybolan Sevgililere Yollar, Nilüfer Kuyaş'ın Ada'daki Ev. Etiket fiyat toplamları 80 tl. Ama ben 15 tl.ye aldım bu fırsatı kaçırmayın.




Bu kadar okunmayı bekleyen kitap varken dayanamadım Ayşe Kulin'in daha bugün çıkan hatta ben gezerken  d&r da raflara diziyorlardı, Dönüş adlı romanını da aldım. Hatta bu akşam okumaya başlıyorum. Okudukça bu kitapları paylaşacağım sizinle. Hoşçakalın.

8 yorum:

  1. AYŞE KULİN ÇOK SEVDİĞİM YAZARLARDANDIR
    YORUMUNUZU MERAKLA BEKLİYORUM
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  2. Başlayamadım hala. Yarın herhalde. Teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil
  3. "Dönüş" benimde çok merak ettiğim bir kitap. Sizin değerlendirmenizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Okumaya başladım ama ben her kitabın ilk bölümlerinin yavaş okuyorum nedense. Bitince paylaşacağım. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  5. Ah İlhan bey bende daha çok okumak isterdim. Onlarca kez liste aldım Deep'ten ama ancak daha 1-2 sini okuyabildim.. Yooo yo bu kadar işim olsada, her gün sadece 1 paragraf okuyabileceğimi bilsemde yinede elimde hep bir kitap olur. 5-6 sene önce daha azdı galiba işim ve sorumluluğum o zaman haftada 1 kitap bitirirdim. Şimdi sizlerin anlatımı ile avunuyorum..

    İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  6. Önümde ve etrafımda kitaplar olmazsa bir şeyler eksik diye düşünüyorum. Bir de okumak gerçekten huzur veriyor. Sağolun yorum için.

    YanıtlaSil
  7. Ilhan kitapsiz hayat dusunemeyenlerdenim. Yabanci yazarlarla olan paylasimlari kutuphaneden bakiyorum bulursam aliyorum. Bunuda bakacagim..Ayse Kulin in sonbir iki kitabi farkli idi..bunuda merak ediyorum.Keyifli okumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe Kulin'e biraz evvel başladım bakalım nasıl gidecek. Ama her kitabı çok ilginç, sürükleyici. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil