15 Aralık 2012 Cumartesi

Her Temas İz Bırakır - Emrah SERBES







Bir Ankara'lı olarak itiraf edeyim bu diziyi hiç izlemedim. Çevremdeki bir çok kişi israrla izlemem gerektiğini, Anakara ve Ankara'lıları çok iyi anlatan detaylar içerdiğini söylediler, dizi izlemeyi çok sevmediğim için başlamadım bile. Ama kitabını bulunca çok sevindim. Espirili, entrikası bol, içinde mutlaka kendinizden bir şey bulabileceğiniz bir polisiye. Vatandaş ve Türk polisi o kadar iyi anlatılmış ki bazen dehşete düşüyorsunuz ama düşününce bizim ülkemizde bu işlerin böyle yürüdüğünü ve anlatımın da doğru olduğunu kabul ediyorsunuz. Kızı Berna ile ilişkileri, beklenmeyen  kötü son çok ilginç.Okuyun, Ankara'lı iseniz mutlaka okuyun.















Emrah Serbes'in finali de çok gaddarca. Tam bir polisiye romanı. Aslında okudukça son tahmin edilebiliyor.
















Arka Kapak



Kızılay, Sakarya Caddesi, SSK İşhanı, Dil-Tarih, Atakule, öğrenci evleri... ve Emniyet... Cinayet Masası. Behzat Ç., "yeni müktesebata" uyum sağlayamamış, lambur lumbur, "dişli" bir başkomiser. Müzik dinlemez, polis telsizi dinler. Kitap okumaz, gazeteye spor sayfasından başlar. Herhangi bir siyasi görüşü yok. "İçimizden birinin" üçüncü sayfa haberlerine yansımış hali gibi, adı bile tam değil. 1. Amatör'de duran toplara iyi vuran bir stoperken, topçuluğu bırakıp başkalarını tekmelemeye başlamış. Mesela beş lira için kalbinden adam bıçaklayanları, on üç yaşında kızlara tecavüz eden, namus için en yakın akrabalarını vuranları... Kendi adalet anlayışı bakımından sorun yok; "it uğursuz" kimdir, belli gibi görünüyor... Ama acaba öyle mi? Behzat Ç.'yi ve onun adalet duygusunu da rahatsız eden işler olabiliyor bazen hayatta... At izinin it izine karıştığı bir cinayet... Kim, niye öldürsün bu kızı? Hem niye bu şekilde? Siyaset karışmış desek?.. Garip... Öğrenci âlemine, başka âlemlere, ama asıl polis âlemine dikiz atan, entrikası bereketli bir polisiye...

Yazar:Emrah Serbes

Sayfa Sayısı: 299
Baskı Yılı: 2006
Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık






11 yorum:

  1. Ben hiç izlemedim Behzat Ç'yi neden diyecek herkes? Yani çok tuhaf gelecek ama bir diziyi izlemem için başrol oyuncuları bana sevimli gelecek, bunda o yoktu, mesela aynı sebepten herkes çok methettiği halde Yaprak Dökümü'ne asla bakmadım...başrol oyuncusu baba rolündeki adam yüzünden bana çok itici gelir hep adını şu anda hatırlamıyorum bu arada konu dışı ama geçenlerde Sözcü'de resmini gördüm "akp ye oy verdim " demiş, hahaha tevekkeli değil suratını sevmediğim kim varsa akp li çıkıyor:))inanır mısınız?:))gizli bir sezgi gücüm var galiba..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sizi burada görmek. Ankara'lılar için özel bir dizi ama ben dizi kolay kolay seyredemiyorum, ancak PC de başlıyorum izlemeye reklansız arka arkaya öyle kolay oluyor izlemek. Behzat Ç yi herkes izlememi telkin etti ama nedense izleyemedim. Ankara'lıların yüz karasıyım herhalde. Teşekkür ederim buraya gelişiniz ve yorumunuz için.

      Sil
  2. Hahah Mujdenin yorumu cok tatli:)) ve senin cevapta hos..Ozaman ben ne yapim Ankarali degil Adapazarliyim..okuyayimmi okumayimmi?? Listeme alayimmi almayimmi???Uzun zamandir yayin yoktu ama malum kitap okumak zaman ister..sevindim tanitimini gorunce..ben de hiic dizi izlemiyorum Yalan Dunyadan baska..Yani Turk dizisi olarak demek istedim..alakasiz bir yorum oldu sonu ama neyse affola:)Gunaydinn ayrica...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın kitap bloğuma da yorum geldi. Hem de tanıdık birinden. :)) Onun için sana 2 kez teşekkür ediyorum. Kitap okuyorum da biraz boşladım galiba bu bloğu. Bu kitabı okuma listene alsan da olur, almasan da.

      Sil
    2. ben de yemek blogunuzdaki siteminiz üzerine geldim ve Emel'in yorumunu gördüm:)sağol Emel'ciğim:))))bu arada akp yalakası ve tipini sevmediğim adam Halil Ergün'müş, hazır tekrar gelmişken ikinize de selamlarımı bıraktım:)

      Sil
    3. Hoş geldiniz. :)) Halil Ergün halbuki ne kadar severdim eskiden. Size de çok selam olsun.

      Sil
  3. Ilhan, mart ayi icerisinde, gorulmeye deger, sergiler fuar lar varmi Istanbulda acaba? Bilgin varsa bildirebilirmisin lutfen?

    YanıtlaSil
  4. Kiitap fuarı olarak yok, çünkü yıl sonuna doğru oluyor ellerindeki stokları eritmek için. Ama sanat fuarlarını soruyorsan tabi ki var, araştırıp bildireyim sana.

    YanıtlaSil
  5. Blogdan buraya atladim:) koni disi ama halil ergun olayina sasirdim. Yakinda sezen geliyor buraya ama gitmiyorim konsere ustelik gitmek isteyenleride ayartip gitmeyin diyorum:) ilhan cok iyi birkac kitap bildirirsen mart ayi orada olacagim almak istiyorim..birkac notum var ama okunmus beyenilmis fazla love story olmayan az siyasi biraz gercek tum kitaplara acigim. Tesekkurler iyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin. Evet ya Halil Ergün yıllarca mücadele etmişti. Ama baskı fazla dayanamadı dönek. Sezen'e gitme ve örgütlenip yaptırmayın o konseri. Tamam bir liste yapıp yollarım sana. Teşekkür ederim, sana da günaydın. Yok günaydın olmuyor, neyse.

      Sil
  6. güzel kitap güzel diziydi.. tekrar çekerler inşallah
    bloguma beklerim
    okurizlergezer.blogspot.com

    YanıtlaSil