19 Kasım 2012 Pazartesi

İSTANBUL KİTAP FUARI, ULUSLARARASI SANAT FUARI




TÜYAP  fuar alanı olarak mükemmel tamam da gidip gelmek bir işkence. Bir de en az beş saatte falan geziliyor, akşam eve gelince külçe gibi yığılıyorsunuz. Tabi bu son yığılma eylemi ben yaştakiler için falan herhalde. :)) Bu seneki fuarların benim için ayrı bir önemi var çünkü oğlum Tunca, Editör ( Yayın yönetmeni ) olarak çalıştığı Tekin Yayınları standında duruyor, ablamın sanat galerisinin de Sanat Fuarında yeri var. Aşağıda bunlarla ilgili paylaşımlarım da olacak. Şimdi size bugün aldığım kitapları tanıtacağım.














2 adet Cemaliye Tüter'den yemek kitabı. Dünya mutfağı ve konserveler, turşular. 350 sayfa her biri beşer lira. Özel merakım olan konular da olduğu için görünce hemen aldım.
Ahmet Arif'in "Hasretinden Prangalar Eskittim". 40. yıl özel basımı oğlum bulmuş ve almış. Ahmet Arif'in tek kitabı budur ve harika şiirler vardır içinde. Evde bulunması, okunması gereken bir kitap. Bu kitabı başka bir zaman ayrıca paylaşacağım.
Laurent Gounelle'den" Mutlu Olmak İsteyen Adam." Yazarın "Tanrı Daima Tedbil-i kıyafet Gezer" adlı muhteşem kitabını daha önce yazmıştım. Okunacaklar listesinde ilk sıraya çıktı bile. 
"Herkesin bir Deniz Gezmiş Öyküsü Vardır "da Atilla Keskin, Gezmiş'i tanıyanların onunla beraber başlarından geçen öyküleri derlemiş.
"Edebiyat mutluluktur", Zülfü Livaneli'nin son kitabı. Onu da çok merak ediyorum.
"İstanbul Rumlarındann yemek tarifleri" - Sula Bozis'in yaşamını ve yemek tariflerini paylaştığı ilginç bir kitap.
Rus Edebiyatı yazıları, yayın yönetmenliğini oğlumun yaptığı, Ataol Behramoğlu'nun son kitabı. 











Ataol Behramoğlu'nun, Tunca'ya yazdığı imza sayfası.





Fuara gideceklere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Bir kere ayağınıza rahat bir ayakkabı giyin. Mutlaka girişte fuar planı olan kitapçığı alın ve ona göre gezin. Yeme içme yerleri var ama ateş pahası. Bence suyunuzu bile yanınızda götürün. Her yerde kredi kartı geçiyor ve kitaplar %20 ile %50 arasında indirimli. Benden size bir tiyo bu indirime rağmen pazarlık edenler var ve başarılı olduklarını gördüm. Aşağıda kitap ve sanat fuarından görüntüler.


















Pazartesi olmasına rağmen çok kalabalıktı, okullar akın akın geliyorlar, aslında bu güzel bir olay tabi ama çocukların bağırış çağırışları yoruyor insanı. :))




















Çocukarin kitaplara ilgileri müthiş. Bakar mısınız ellerindeki kitap poşetlerine.













Tekin Yayınevi standı ve oğlum. Gezinen değil tabi, sakallı olan. :))










Sanat Fuarında ablamın galerisinden görüntüler. Selçuk Başaran resimleri bunlar.
















Ressam Bülent Yavuz Yılmaz tabloları.
















Ressam Elif Yılmaz.






















Galerinin genel görüntüsü ve ablam. Aramızdaki yaş farkını yazmıyorum, kızıyor. :)))


12 yorum:

  1. BEN GELDİM
    BEN BURAYA ÜYE OLMAMIŞIM ONUN İÇİN BULAMADIM
    MUTLU OLMAK İSTEYEN ADAM BU KİTABI MERAK ETTİM
    GİTMEYİ BAŞARABİLİRSEM HEM TEKİN YAYINEVİ HEM GALERİ ZİYARET EDİLECEK
    HAYIRLI GECELER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim ziyaretinize. O kitabı 1 saat evvel okumaya başladım,çok ilginç. Ziyaretiniz sonrasında izlenimlerinizi konuşuruz. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Sanat seven, kitap seven, yemek seven bir aile..Ne kadar sanslisiniz siz..Ablaniza buradan tebrikler, paylasim cok cok cok guzel..Cocuklarimizin kitaba ilgi duymasi bir baska guzel ve Tunca miydi ordaki yakisikli:)) sevgiler tum aileye :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu sizi buralarda görmek. Evet Tunca o.

      Sil
  3. Az once girip cabuk kactim blog a..simdi tekrar resimlere kitaplara baktim, birkac kitabin ismini kayit ettim, bunlari sonradan kitapcilarda bulmak mumkunmu yoksa sadece fuar nedeni ilemi satistalardi?? Bazilari eski kitaplar cunku??Oglunada da yayincilik hayatinda basarilar..bence babasi olarak rica edip birlikte calisip guzel bir yemek kitabi cikarabilirsin?? Bugun burasi cok soguk gecenin 9 u ve kar yagiyor heryer bembeyaz..yarina devam ederse resim cekip paylasacagim yilin ilk kari diye:)) Gonlunuzce bir hafta sonu hepinize:))

    YanıtlaSil
  4. Her zaman bulmak mümkün kitap ilk basımı eski olabilir ama hemen hepsinin yeni basımları var. Evet kitap olayını düşünmüyor değilim. Kar güzel tabi ama İstanbul'da işkence oluyor eriyince. :)) Çok teşekkür ederim güzel yorumlara.

    YanıtlaSil
  5. Umarim kitap isine karar verirsiniz..ilk kopy yi siz tutar ikincisi nide ben alirim imzalanmis olarak :)) Kar yok, heryer guneslik ama eksi 5 :(

    YanıtlaSil
  6. Kendimi bir anda kitabı yazmışfalan hissettim. :)) Tabi siz gönderirim.

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel keske benimde kitap okuma aliskanligim olsa .alar baliktesislerine yaz aylarinda gidildi ama yayinlamak yeni kismet oldu saygilar

    YanıtlaSil
  8. Lütfen olsun kitap okuma alışkanlığınız. Daha mutlu bir yaşamınız olduğunu fark edeceksiniz. Sevdiğiniz konuda ince bir kitap satın alın ve başlayın bence inanın yaşam biçiminiz değişecek. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  9. Hasretinden Parangalar Eskittim,eski basimlardan bir tanesi elimde var,birde Ahmet Arif`in kendi sesiyle yorumladigi siir kasedi.....Deniz Gezmis´le ilgili cikan kitaplari genelde takip ederim,Deniz´le Anilar yeni olsa gerek.Bakmam lazim,bulmam lazim bir yerlerden....
    Paylasiminiz icin Tsk.ler Ilhan Bey,sevgiyle ve dostca kalin.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sizi buralarda görmek. Deniz'le Anılar güzel bir öykü kitabı, edinin bence de. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için.

      Sil