8 Ekim 2012 Pazartesi

KIŞ BAHÇESİ ( KRISTİN HANNAH )

Krıstın Hannah'ı Ateşböceği Yolu'ndan biliyordum. Süper bir romandı. Yazarın adını görünce hiç düşünmeden  kitabı aldım. İlk yüz sayfada çok sıkıcıydı, başladığım bir kitabı yarım bırakmayı sevmediğimden devam ettim. İyi ki etmişim, roman inanılmaz bir dönüşle elinizden bırakamayacağınız bir şekilde akıcı, meraklı, sürükleyici bir hale geldi . Ve müthiş yoğun duygularla dolu bir finalle bitti. Başlarda çocuklarına ilgisiz, sevgisiz bir anne ile ayrı karekterlerde iki kızı arasında geçen bir hikaye olarak sürüyor.Bir masal giriyor devreye, masalın romanın içinde gittikçe uzamasına bir anlam veremiyorsunuz. Ama sonra o masaldan müthiş bir dram çıkıyor. Savaş ve aşkın bütün acımasız yanlarını görebiliyorsunuz. Mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

















Kitap Pegasus Yayınları'ndan çıktı.Esra Kılıçcı çevirmiş. Özgün adı : Wınter Garden







Arka Kapak







Çok satan Ateşböceği Yolu kitabının yazarından, bir anne ile kızları arasındaki karmaşık bağlara ve geçmiş ile gelecek arasındaki yıkılmaz bağa dair sürükleyici, yürek sızlatacak kadar etkileyici ve güzel bir roman. Bazen annenin geçmişine bir kapı araladığında, kendi geleceğini bulursun! Meredith ve Nina Whitson birbirine taban tabana zıt karakterlerdeki kız kardeşlerdir. Biri evde kalıp çocuklarına bakmış ve aile işinin başına geçmiş, diğeriyse hayallerinin peşinden gidip dünyayı gezmiş ve ünlü bir foto muhabir olmuştur. Ancak sevgili babaları hastalandığında bu birbirine yabancı iki kadın, kendilerini yine bir arada, şimdi bile kızlarına herhangi bir avuntu vermeyen, aşırı mesafeli anneleri Anya’nın yanında bulacaktır. Anneleriyle aralarındaki tek bağ, onun, çocukluklarında bazı geceler kızlara anlattığı bir Rus masalıdır. Ölüm döşeğindeki babalarınınsa, hayatındaki kadınlardan son bir arzusu vardır. Anya kızlarına bir masal anlatacaktır; yıllar önce başladığı ama hiç bitirmediği o masalı. Hem de bu kez sonuna kadar. Bu masal daha önce duydukları hiçbir şeye benzememektedir; altmış yıldan uzun bir zamanı kapsayan, savaş mağduru Leningrad’da başlayıp günümüz Alaska’sına kadar uzanan, sürükleyici, gizemli bir aşk hikâyesi. Nina’nın gerçeği açığa çıkarma konusundaki saplantısı, onları annelerinin geçmişlerinde, ailelerini tümüyle sarsacak ve tamamen değiştirecek bir sır öğrenecekleri, beklenmedik bir yolculuğa sürükler. İlk sayfasından son sayfasına kadar büyüleyen Kış Bahçesi, hem epik bir aşk hikâyesi hem de yaşamları kesişen kadınların detaylı bir portresi olması bakımından nadir bulunur bir eser. İlham verici şiirsel yazımıyla, son sayfa okunduktan uzun süre sonra bile okuyucunun aklından çıkmayacak. “Okuyucular, anne ve kızlar yakınlaştıkça hem gülmekten hem de ağlamaktan kendilerini alamayacaklar.” -Publishers Weekl

16 yorum:

  1. Kitabi simdi kutuphaneden ayirttim, simdi bir baskasindaymis ama 1 haftaya kadar bana gelecek:) Okuyum bakim :))Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Orjinalini herhalde değil mi? Eskiden burada da kütüphaneden kitap alınabilirdi. Şimdi sadece üni. kütüphanelerinden öğrenciler alabiliyor galiba. Okuyun seversiniz. Baş kısımlarında biraz sabır. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Almayı düşünüyordum bunu. İyi oldu sagolun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alın bence de .İnsan bir yerden sonra bırakamıyor. Sağolun yorumunuz için.

      Sil
  4. Evet Originali ni ayirttim burada turkce sini bulmak biraz zor olur:).Buradaki kutuphane sistemi cokguzel hersehirde birkac kutuphane var, istediginiz yoksa sorunca baska kutuphanelerden getirtiyorlar..Gecenlerde Istnabul da gecen bir roman gelmisti -ama yabanci yazar- aldiysamda sarmadi ve geri verdim:))azda olsa turkce muzik cd. leri bile var ama tarzim olmayanlar:( Neyse buradaki kutuphanelerle ilgili yeteri kadar bilgi sahibi yaptim sizi,keyifli hafta sonu diliyorum..

    YanıtlaSil
  5. Keşke o kadarı Türkiye'de de olsa. zburada sadece Üniversite kütüphaneleri var. Ondan da öğrenciler yararlnıyor. Size de mutlu , keyifli hafta sonları.

    YanıtlaSil
  6. Çok keyif alarak okuduğum kitaplardan birisiydi. Yazarın anlatım uslübu, kurgusu, kullandığı dil vs hepsi bir bütünlük içindeydi doğrusu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeviri de güzeldi, bu da kitabın rahat okunmasını sağlıyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. Bir güzel kitap bloğu daha keşfettim, ikinci bir bloğunuz olduğuna dikkat etmemiştim :))
    Kiş bahçesini geçenlerde okudum çok beğendim bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet sayfanızda kitaplar arasında gördüm bu kitabı.

      Sil
  8. Ilhan, dun aksam kitabi bitirdim gozlerimde sisti aglamaktan bazi yerlerde yahu ben neden boyleyim:( Dedigin gibi ilk 200 sayfasi okundu oylesine ama sonrasinda kalani 2 gecede bitirdim:)) Ve gercekten sevdim..gercek olay oldugunu yazmiyor yada alinti oldugunu ama tahmin ediyorumki savas zamani gercekten yasandi buna benzer olaylar..severek okudum ki- bilmedigim kelimeler olduysada- konudan birsey kaybetmedim. Tesekkurler paylasimin icin, bir guzel kitabi daha sayende okudum..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim. O zaman sıreda yazarın diğer kitapları var.

      Sil
  9. İlhan ben geldim. Süper burası. Ellerine sağlık.
    Bu kitap, kitaplığımda okunma sırasını bekliyor. Heyecanla ben de ona sıra gelmesini bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin. Ne güzzel seni burada da görmek. Hemen oku bence inanılmaz güzel bir kitap. Çok teşekkür ederim hem ziyaretin, hem de yorumun için.

      Sil
  10. İlhan ben buraya üyeymişim ama neden bana yeni yazılarının bilgisi gelmedi?
    Çözemiyorum, ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir araştırayım ne yapmak gerek acaba? Ben sana çözersem olayı bildiririm.

      Sil