25 Eylül 2012 Salı

BEYOĞLU SAHAF FUARI

Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız genç de olsanız yaşlı da olsanız mutlaka bu fuara gidin. Bütün standları doya doya, sindire sindire gezin. Ben öyle yaptım. Çocukluğumun, gençliğimin dergileri, gazeteleri, film afişleri, plakları, geçmişi yansıtan kartpostallar arasında zamanın nasıl geçtiğini anlamadan dolaştım. Hele bir de ilgili objelerle ilgili koleksiyon merakınız varsa saatlerce ayrılamazsınız. Şimdi sizi bugün fuarda çektiğim fotograflarla başbaşa bırakıyorum.







Ben fuar yazdım, afişi şimdi fark ettim festival diyor. Aradaki farkı anlayamadığım için düzeltmiyorum. :))









Ne kadar uzun süre oynamıştı. Demek o zamanlar insanlar tiyatroya gidiyorlarmış. :)) Bir oyun senelerce oynadığına göre.

















Cumhuriyet ya. 40 sene önce de aynı, şimdi de. Süper.
























Plaklar, plaklar. Çok pahalı satıyorlar. Ama bayağı meraklısı var.







İşte efsaneler. Evde , okulda gizli gizli okunurdu nedense. Kitap kitaptır bıraksalar rahatça okusaydık. Koskoca Cumhurbaşkanımız Özal bile her yerde okurdu. :))







 Bir kaç kitap aldım fuardan, onları da sonra paylaşacağım.

17 yorum:

  1. çok güzel resimlemişsiniz, ellerinize sağlık. ben de çok merak ediyorum en kısa zamanda ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Mutlaka gidin bu seneki daha organize.

    YanıtlaSil
  3. Harika haber.
    Bugün itibariyle İstanbul'dayız. Hafta sonuna kadar da buradayız.
    Programa alınacaktır.
    Teşekkürler.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Hem Beyoğlu, hem fuar güzel zamana denk gelmiş İstanbul. Hatta Galatasaray'lıysanız lisenin karşısında müzesi var, orası da muhteşem. Oraya kadar gitmişken diyorum. :))) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Ben ilk gün gittim, İstanbul dışından da çok insan vardı.

      Sil
  6. böyle bir fuar kaçmamalı bence İstanbulda olan herkes gidip görmeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun, senede bir kere oluyor.

      Sil
  7. Bende Turkiye-Istanbul ziyaretlerimi "bu" festivale-Bencede FUAR daha uygun bir kelime- gore ayarlayayim bari..Yada yarin aksam yola cikayim..cuma ya ordayim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin saatleriniz değişti galiba. Yoksa benin mi tersim döndü? :))) Gelmeniz gerek bence de palamut, sahaf fuarı, güzel hava daha ne olsun? Teşekkür ederim.

      Sil
    2. DÜN AKŞAM TAKSİMDEYDİM AMA FESTİVALİ FARK ETMEMİŞİM
      BİR DAHA DA KOLAY KOLAY GİTMEM DİYORDUM AMA
      BU KAÇACAK BİR ŞEY DEĞİL
      UZUN DA SÜRÜYORMUŞ İNŞALLAH GİDERİM
      HAYIRLI AKŞAMLAR
      BANA BIRAKTIĞINIZ YORUMUNDA CEVABINI YAZDIM :)

      Sil
    3. Keşke uğrasaydınız. Çok da uzun sürmüyor, hafta sonu bitiyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Merhabalar,

    Kitapları ben de çok severim, tabi kokusuyla birlikte. Yaşına değmemiş ve yeni banyo yaptırılmış sabi torunlarımı nasıl koklamaya doyamazsam, işte kitap kokusuna da öyle bayılırım. Şimdi siz benim bu söylemlerime bakıp, beni kitap kurdu falan da sanırsınız. Ben olduğum gibi görünmeye gayret eden biriyim. Öyle uzun metrajlı roman, hikaye gibi türden kitapları pek okuyamam. Ancak ilgimi çeken ve merak sardığım konular üzerine araştırma yapar ve onları sonuna kadar tane tane inceler ve okurum. Böyle bir okuma tembeliyim. Milliyet Blog'dan bir arkadaşım (Ata Kemal Şahin'in) yazdığı "Ben Olmanın Issızlığında" isimli romanını göndereli tam üç yıl olmuş, ben hala 28'nci sayfasındayım. Bu satırları yazarken sakın gurur duyduğumu falan sanmayın, bu satırları yazarken utanarak yazıyorum, ama gerçek böyle, gerçeklerden de kaçamam ki!..

    Her neyse, yukarıdaki paragraf beni anlatmaya kafi gelmiştir, herhalde.

    Sahafçıları da çok severim. Sahafçıları dolaşmayı ve ilgimi çeken bir kitap bulmak için saatlerce vakit geçirdiğim olmuştur. Ortaokul yıllarında iken Doğan Kardeş dergisinde yayınlanan şiirimle ilgili sayıyı bulmak için tam üç yıl Doğan Kardeş Dergisi aradım ve üç yılın sonunda nihayet bir sahafta buldum ve o yılın dergilerinin tamamını ciltlenmiş halinde buldum ve Aşağı Ayrancı Antika Pazarındaki sahaftan aldım. Nasıl mutlu olduğumu anlatamam.

    Bir yorum bu kadar uzun olmamalıydı. Başınızı ağrıttım ve sürç-ü lisan eyledimse affola.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,

    Beyoğlu Sahaf Fuarından fotoğraf karelerine yansıttığınız ve bizlerle paylaştığınız bu görüntüler için de çok teşekkür ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey sizi burada da görünce inanın çok sevindim. Sahaf fuarında uzun zaman geçirmemin bir sebebi de o bahsettiğiniz kitap kokusu zaten. O dolaştığım zaman içinde geçmiş yaşamım gözümün önünden bir film şeridi gibi geçti. Uzun romanları okuyamamanız normal. Geçen gün bir arkadaşım, " Eskiden bir romanı en geç 2 gün içinde bitirirdim. Şimdi aylarca gözümün önünde sürünüyor. Okurken evdeki problemler, çocuklar, iş sorunları aklıma takılıyor ve okuyamıyorum. " dedi. Çok doğru.
      Şiirinizin olduğu Doğan Kardeş dergisinin sene ve sayısını söylerseniz ben de fuarda bakarım, blursam da sizden bir anı olarak saklarım. Çok teşekkür ediyorum ziyaretinize ve yorumunuza. Sevgi ve saygıyla kalın.

      Sil
  10. Geçen sene keşfetmiş çok memnun kalmıştık. Bu senede henüz gitmedik ama niyetimiz var. Çizgi romanlardan abimin vardı, çocukken ne çok severdim.

    YanıtlaSil
  11. İstanbul'daysanız gitmemek olmaz. Galiba yarın son günü. Evet çizgi romanlar ya. Her yaşta her şartta okunabilir. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil