21 Eylül 2012 Cuma

%100 DÜŞÜNCE GÜCÜ

Bugün size tanıtacağım kitap tam bir başucu kitabı..İlk baskısı 2001 yılında çıkmış. O senelerde önemi anlaşıldı mı bilmiyorum ama son zamanlarda alternatif tıpda düşünce gücünün çok önem kazandığını biliyorum. Orjinal adı %100 Mind Power.














Size şimdi kitaptan bazı alıntılar veriyorum.

Herşey düşüncede başlar, düşüncede oluşturulur ve düşüncenin yapıcı sürecinin ürünü olarak gelişir.

Düşünce sonsuzdur. İnsan evrensel akılla birlikte kendi hayatını kendi oluşturur.

Düşündüğünüz şeyler zamanla gerçeğe dönüyorsa sadece gerçekleşmesini istediğiniz şeyleri düşünün.

Bilinçaltı bedenin fonksiyonunun otomatik olarak yürümesini sağlar.

Bilinçaltı koyulan kurala göre hareket eder. Bilinç emirleri verir, bilinçaltı bunu uygular.

Her emir, her önerme, her inanç bilinçaltına kaydolur, gerektiğinde ortaya çıkar.

Yasalarımızı kendimiz yaparız.Cereyanda kaldım, öyleyse hasta olacağım. Bilinçaltı bunu kaydeder ve bunu diyen hasta olur. Hastalığın sebebi cereyanda kalmak değil, cereyanda kalınca hasta olacağına inanmaktır.

İnsanlar kendileri için kural ve yasalar koyar, sonrada bunların esiri olup mutsuz olurlar. Düşüncenin değişimi hayatı da değiştirir. İnancınızı değiştirin hayatınız değişsin.

Geçmişi siliyorum, gelecek ise benim seçimimi bekliyor. Geçmişteki hatalarımdan dolayı kendimi bağışlıyorum. Geçmişi unutup yeni bir hayata başlıyorum. İstediğim herşeyin olacağına inanıyorum.

Evren sınır koymaz, biz inançlarımızla sınırlarız kendimizi.

İnsan mükemmel olmak için başkalarını taklit etmek zorunda değildir. Hiç hata yapmayan kişiler hiçbir şey yapmayanlardır.

Bilinçaltına düşüncenin toprağı denir. Bildiği verilen tohum düşüncelerine cevap vermektir. Her türlü hastalık bilinçaltının çalışma sistemini anlayamamamızdan kaynaklanır.

Her çeşit hastalık iyileşir; yeter ki buna inanın.

Bilinçaltı emire karşılık verir. Sabah 06:00'da kalkmanız gerektiğinde, inanın saat çalmadan o saatte uyanırsınız.






Arka Kapak

Evrenin en büyük gücüne sahip olduğunuzu biliyor musunuz? Bu güç düşüncedir.Yaşamınızı yöneten şey aslında düşünme biçiminizdir. Düşünme biçiminiz sizi başarıdan başarıya ya da tam bir başarısızlığa götürebilir; size sevgi ve mutluluk ya da yalnızlık ve sefil bir yaşam verebilir. Jack Ensign Addington ünlü bir hukukçu olmasının yanı sıra ruhsal bilimler üzerine de eğtiim görmüş ve bu bilimi kendi yıllar süren derin inceleme ve araştırmalarıyla geliştirmiş bir kişi. Yazar insanın önünde gerçekten yeni bir ufuk açan bu kitabında Evrensel Akıl'ın bilgeliğini kullanabilmemizi sağlayacak, benliği sınırlayan düşünce kalıplarını ortadan kaldıracak, başarısızlığı olağanüstü bir başarıya dönüştürecek bilgiyi Ortak Bilinç'ten nasıl elde edebileceğimizi öğretiyor. Jack Ensign Addington söz ettiği prensiplerin geçerliliğini kanıtlamış bir uzman olarak, yanılmaz bir otoriteyle insanın mucizevi gerçeğini gözler önüne seriyor. Evet, hayatınızı, geleceğinizi düşüncelerinizle yaratıyorsunuz!

Yazar:Jack Ensign Addington
Çevirmen:Birol Çetinkaya

Sayfa Sayısı: 217
Baskı Yılı: 1999
Dili: Türkçe


14 yorum:

  1. bu kitabi bir arkadasim okuyordu onda gormustum ama hic okuma tesebbusunde bulunmamistim sizce illaki okunulasi bir kitap midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okunmayı bırakıp her an elinizin altında olması gerken bir akıl hocası. Bende edinin. Okunması da kolay. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  2. İlhan Bey,
    Bu kitap blogunu açmakla çok iyi bir iş yapmışsınız bence. Böyle bir blogu ben de açmayı düşünüyordum ama şimdilik olmadı; belki ilerdeki günlerde.
    Düşünce gücüyle tedavi adlı bir kitap okumuştum 7-8 yıl önce.
    Sizin önerdiğiniz de benzer bir kitap gibi. Tavsiye ettiğinize göre elimizde olmalı.
    Önerilerinize teşekkürler, Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Mutlaka alın ve okuyun. Çok önemli rehber bir kitap. Çok faydalanacaksınız. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  3. Ilginc bir kitap ama bir okadarda dogru bence :)) paylasim ve Tanri tebdil i kiyafet gezer in Fransizca ismi icin tesekkurler ben aslinda Japonca ve Cince hatta olabilirse Korea nca da isterdim ama neyse baska kitaplara artik :)) sevgiler diyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok doğru bir kitap. Yaşamı kolaylaştıran bilgiler veriyor. Siz gene de cereyanda kalmamaya dikkat edin. :)) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Çok doğru başarılı olacağımıza inanmazsak olamayız, kaybedeceğimize yenileceğimize inanırsak da yeniliriz, o yüzden 'bittik, mahvolduk' demeyelim, (illa konuyu yine gündeme getirdim huyum kurusun)bizim de günümüz gelecek, değiştireceğiz, hesap soracağız, başaracağız diyelim değil mi arkadaşım?:)

    YanıtlaSil
  6. Öyle diyoruz da bazen de umudumuz kalmıyor, ben dünden beri öyleyim. Haber dinleyemiyorum. Geçenlerde siz o durumdaydınız, şimdi böyle düşünebilmeniz güzel. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili İlhan, öncelikle yeni bloğunun da diğeri gibi başarılı olmasını dilerim.
    Paylaşımlarını bekliyoruz.
    Bu arada sözü geçen kitabı okudum ve çok haklısın tam bir başucu kitabı.
    Bu kitabı okurken de diğer bazıları gibi, arada bir durup biraz bekleyip üzerine uzun uzun düşündüğüm zamanlar oldu.
    Teşekkürler,
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Teşekür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  9. Eee aramıza hoşgeldiniz diyelim kitapsever olarak hatta kitapsızz yaşayamayanlardan desek doğru olur bu kitabı yıllar önce okumuştum harika bir kitap :)

    YanıtlaSil
  10. Siz de bloğuma hoş geldiniz. Tam bir baş ucu kitabı. Her sıkıntılı anda imdada yetişiyor. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. bu arada ilk baskı yılı 1996

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uYARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR. Bendeki kitabınki 1999 dur belki.

      Sil